Jak pečovat v zimě o dětskou pokožku

O tom, že dětská pokožka je velmi jemná a citlivá jsme psali nesčetněkrát, to už víme každý. V zimě bychom však měli věnovat této křehké pokožce zvláštní péči. V porovnání s pletí dospělých je pokožka malých dětí méně chráněna před vnějšími vlivy počasí.

Ještě v matčině lůně je miminko pokryto kožním ochranným krémem - vernix caseosa. Jedná se o přirozený ochranný obal, který zabraňuje dehydrataci a prochladnutí dítěte. Po narození zažívá dětská pokožka mnoho vjemů - teplo, chlad, tření i něžný dotek nejbližších. Než je pokožka miminka konečně plně vyvinuta, trvá to nějaký času. Do té doby je nutné používat přípravky pro hloubkovou péči.

detska-organicka-kosmetika

Miminku tak hrozí více podráždění a to především v zimních měsícíchPři výběru kosmetických přípravků pro kojence se tedy musíme zaměřit hlavně na ochranné schopnosti kosmetiky

Nehostinné počasí v zimním období může dětskou pokožku podráždit. Abychom tomu zabránili, vybereme pro kojence vhodný krém proti chladu a mrazu. Takový krém bude chránit nezakryté oblasti pokožky, jako je obličej nebo ruce před drsným počasím.

 
Autor článku:  Nela Balušík