Jaký tvar a velikost dudlíku vybrat pro Vaše miminko?

Hned na začátku bychom chtěli říci, že tento článek nemá za žádných okolností nikoho poučovat. Každé miminko je unikátní a má také své specifické potřeby. Proto nelze říci, že některý tvar dudlíku je lepší, než ten druhý, neboť každé dítě dá přednost něčemu jinému. 

Každé dítě je jedinečné a také své specifické potřeby a preference. Je možné, že Vám bude chvíli trvat, než společně s Vaším miminkem najdete cumlík, který mu bude vyhovovat. 

Je třeba mít na paměti, že různé velikosti dudlíků BIBS jsou pouze jakýmsi vodítkem, kterým se můžete řídit, ale také nemusíte. Všechny velikosti BIBS dudlíků jsou totiž vhodné od narození Vašeho děťátka. Vše záleží na jeho preferencích. Není nebezpečné dát Vašemu miminku od narození velikost 3. Nicméně musíme brát v potaz, že většina novorozenců dává přednost menší velikosti. Řídit se tedy můžete doporučením níže.

I Vy jako rodiče budete mít postupem času od dudlíku jiná očekávání a nároky.  Pojďme se tedy spolu podívat na druhy dudlíků, které máme pro Vás v nabídce a zjistit, který bude pro ten Váš poklad nejvhodnější. 

kulaty_dudlik

Kulatý tvar savičky

Cumlík je opatřen kulatou savičkou, která svým tvarem i velikostí připomíná matčinu bradavku, což v miminku vyvolá pocit bezpečí a komfortu. 

dudlik_s_kulatou_savickou

Sací část má zabudovaný vzduchový ventil, který odvádí vzduch a pomáhá tak, aby měla savička přírodní tvar matčina prsa. 

Cumlíky BIBS Colour jsou dlouhodobě doporučovány porodními asistentkami, které tvrdí, že tyto dudlíky podporují kojení a správnou techniku sání dítěte. 

jaky_dudlik_je_vhodny

Velikost 

Štít dudlíku BIBS COLOUR je vždy stejně velký, bez ohledu na různou velikost savičky. 

Savička dudlíku má tři různé velikosti - 1, 2, 3 a jsou vyrobeny z přírodního kaučuku. 

Velikost 1: 0 - 6 měsíců 

Velikost 2: 6 - 18 měsíců

Velikost 3: od 18 měsíců

velikosti_dudliku_bibs_colour
 

anatomicky_dudlik_tvarovany

Ortodontický tvar savičky

Savička cumlíku je anatomicky tvarovaná, díky čemuž bude vhodnou volbou pro dětskou čelist a dáseň. 

ortodonticky_cumlik

I tento dudlík napodobuje matčino prso při kojení. Ortodontický dudlík se díky svému tvaru skvěle přizpůsobí ústům dítěte a sníží tím tlak na zuby i celou čelist.

Sací část dudlíku je nahoře zakřivená, aby přirozeně přilnula k patru. Zkosený hrot zase zajistí správné umístění jazyka. 

ortodonticky_anatomicky_dudlik

Velikost

Štít dudlíku BIBS COUTURE je ve dvou velikostech, aby odpovídal velikosti savičky. Čím větší savička, tím větší štít.  

K dispozici jsou dvě velikosti savičky - 1 a 2 a v našem e-shopu seženete tyto cumlíky opět z přírodního kaučuku.  

Velikost 1: 0 - 6 měsíců

Velikost 2: od 6 měsíců

velikosti_dudliku_bibs_couture

Jak anatomický dudlík, tak i ten s kulatou savičkou jsou oba vyrobeni ze 100% přírodního kaučuku, který se vyrábí z mízy stromu Hevea. Jedná se o mimořádně pružný a měkký materiál, který je odolný proti vytvoření trhlinek. Chuť přirodního kaučuku je také miminky přirozeně preferována před syntetickými materiály jako je kupříkladu silikon.

zdroj: bibsworld.com

Pokud byste se raději poradili, neváhejte a kontaktujte maminku Nelu, majitelku malylojzo.cz, která Vám ráda poradí s tím, jaký dudlík vybrat pro Vaše miminko. 

poradim_vam_zakaznicky_servis