Jaký vybrat dárek k narození miminka?

Určitě jste se s tím setkali ne jedenkrát. Ve Vašem okolí se narodilo miminko a pocity nadšení vystřídá drobná obava z toho, co vybrat jako dárek pro novorozence. Nechceme totiž koupit první věc, která nám přijde pod ruku, ale chceme uctít miminko něčím speciálním. 

Co koupit můžete vždy jsou dětské plenky. Tím rozhodně nikoho neurazíte. Navíc v prvních týdnech a měsících jich miminko spotřebuje opravdu dost. Pokud vy sami nejste rodiče a nemáte s kupováním plen žádnou zkušenost, tak pro Vás mám drobnou radu. Vždy kupujte raději větší velikost plenek. Číslování plenek se odvíjí od hmotnosti miminka (průměrná váha novorozence je 3,5 kg).

Pokud ale chcete koupit něco více promyšleného nebo sháníte ještě drobnost k výše zmíněným plenkám, přináším Vám pár tipů, kterými zajisté uděláte novopečeným rodičům radost.

Mušelínová plenka

Pokud bych měla vybrat jenom jednu jedinou věc, kterou bych jako dárek pro miminko vybrala, pak by to byla dostatečně velká mušelínová plenka. Takováto plena z mušelínu naskýtá velké množství využití. Rodičmi může být využita jako lehká zavinovačka, osuška, přikrývka, ale také jako prostěradlo nebo poskytne mamince soukromí při kojení.

V naší nabídce najdete také milníkové mušelínové plenky. Jedná se o krásný dárek, který pomůže rodičům zaznamenat, jak děťátko roste. 

darek-k-narozeni-miminka

Dětské kousátko

O tom, že prořezání prvních zoubků potrápí většinu miminek, není pochyb. Jedním z věrných pomocníčků při těchto krušných chvilkách jak pro dítko, tak i rodiče, je kousátko. 

 Dudlíky

Takový dudlík zachránil už velké spoustě rodičů krk. Některá miminka bez dudlíků těžko zaspinkají, jiným zase velmi pomáhá v momentě, kdy se tlačí na svět zoubky a další si prostě pouze rádi z času na čas pořádně a poctivě zadudlají. Dudlík je malá drobnost, kterou můžete vybrat například v oblíbené barvě novopečených rodičů. 

Bryndáček

Další praktickou věcí, kterou ocení každý rodič, je bryndák. Využije se už od prvních dnů při krmení. Když rostou zoubky, tak zase pohltí každou slinku. V momentě, kdy začíná miminko s příkrmy, je nadlidský výkon se bez něho obejít. V dnešní době už jsou navíc k dispozici silikonové bryndáčky s kapsou, která pojme všechno jídlo, které by jinak skončilo na zemi nebo na oblečení. 

darek-k-narozeni-ditete

Dětská kosmetika

Hygiena miminka je důležitá. Vlažnou koupel si navíc velká spousta miminek užívá. Nesmíme však miminko vystavovat přípravkům, které by narušily jejich jemnou a citlivou pokožku. Darujme tedy šetrnou přírodní kosmetiku. A k přírodnímu dětskému mýdlu přihoďme například dřevěný hřeben s kozími štětinami

Dárkové krabičky

Jedním z nejoblíbenějších řešení, které se nabízí při obdarování miminka, je koupě celé dárkové krabičky. Tyto krabičky jsou většinou laděné do podobných barev či stylů. Získáte tak ucelený dárek, který už někdo připravil tak, aby udělal co nejvíc radosti. Vám už zbývá pouze koupit k němu blahopřání

darek-pro-miminko

A pokud se v dětském sortimentu opravdu neorientujete, vždy můžete situaci vyřešit elegantně a to koupí dárkového poukazu. 

srdcicko_odrazka Něco navíc

Pokud jste se rozhodli investovat do dárku vyšší částku a chcete opravdu něco speciálního, mám pro Vás tip v podobě dek z pravé alpakové vlny. Alpaková vlna je nejjemnější vlna na celém světě. Nikde neškrábe, naopak miminko se v hebké dece bude cítit jako na obláčku.

Nebo například víte, že se pro miminko chystá snový dětský pokojíček? Jednou z možností je také darovat nějakou dekoraci. Můžete zvolit něco, co nebude sezónní záležitostí, ale bude zdobit pokojíček několik let. My pro Vás máme tip v podobě alpaky z pravé alpakové vlny.

darek-pro-novorozence

Sháníte spíš dárek pro novopečenou maminku? Myslete na to, jak náročným obdobím si žena prošla a prochází. Co si budeme, šestinedělí někdy není žádný med. Myslete tedy i na maminku miminka a pořiďte jí drobnost. Například kosmetiku, díky které si najde chvilku času i sama pro sebe. Protože dobít energii je potřeba. 

Líbil se Vám článek? Zasdílejte ho se svými přáteli na Facebooku a pomozte tím třeba někomu, kdo si láme hlavu, co koupit miminku.