Seznamte se s dudlíky Skogen Baby

Poznejte novou generaci dudlíků. Dudlíků, které budou provázet Vaše děti od prvních dnů na tomto světě, a které se zavazují, že tento svět pomohou udělat hezčí i pro další generace dětí. Poznejte dudlíky Skogen Baby. 

Ekologické dudlíky Skogen Baby jsou vyráběny ve Švédsku v provincii Småland a jsou vyrobeny až z 97% z obnovitelný zdrojů!

dudliky-skogen-baby

Savička dudlíku Skogen Baby

Savička, tedy ta část dudlíku, kterou dává Vaše miminko do pusy, je vyrobena ze 100% přírodního kaučuku. A přírodní kaučuk je to nejlepší, co můžete miminku v oblasti dudlíků nabídnout. 

Jak už jsme si řekli, kaučuk je přírodní materiál. Vyrábí se z mízy stromu Hevea (česky mu říkáme Kaučukovník brazilský). Tato tekutina se ze stromu dostane jeho nařezáváním. K nařízlému kmeni stromu se připevní nádoba, do které míza stéká. Takto získáme tzv. syrový kaučuk. Výsledný 100% kaučuk používaný pro výrobu dudlíků Skogen dostaneme dalšími jeho úpravami (přidáním příměsí a tepelnou úpravou). 

Kaučuk je materiál velmi pružný a měkký, který je zároveň odolný proti vytvoření trhlinek. NAVÍC! Chuť přírodního kaučuku je miminky přirozeně preferována před syntetickými materiály, jako je kupříkladu silikon.

ekologicky-dudlik

Štít dudlíku Skogen Baby

Štít dudlíku je vyroben z biologických materiálů, jako jsou dřevěná vlákna, přírodní oleje, lignin a celulóza. 

Dřevěná vlákna a přírodní oleje jsou nám jistě jasné, ale co je to ten lignin a celulóza? Lignin je důležitou stavební složkou dřeva zabezpečující dřevnatění jeho buněčných stěn. Celulóza je zase hlavní stavební látkou rostlinných primárních buněčných stěn.

Dudlíky neobsahují žádná lepidla ani chemická adheziva. 

material-dudliku

Lepší budoucnost pro nás všechny

Vize Skogen si klade za cíl přispět k tomu, abychom jako lidstvo pomohli ukončit znečištění planety plasty na jedno použití. A to hned ode dne narození miminka. I když každý produkt na světě má dopad na životní prostředí, Skogen slibují, že udělají jejich dodavatelský řetězec co nejtransparentnější. Navíc za každý prodaný dudlík zasadí Skogen strom. A není to jen tak nějaký reklamní tah. Jejich les si můžete prohlédnout TADY. K dnešnímu dni (6.11.2023) se jim už podařilo vysadit 16 246 stromků. 

Velká věc začíná malými kroky. Tak se pojďte pomocí ekologických dudlíků zasadit o to, že se naší planetě bude o něco lépe opět dýchat. Neděláme to přeci jenom pro sebe, ale i pro další generace. 

dudlik-z-prirodniho-materialu

Druhy dudlíků Skogen Baby

Dudlíky Skogen Baby se vyrábí ve třech barevných provedeních. 

ekologicke-dudliky-skogen-baby

Vaše miminko si může vybrat ze dvou druhů saviček, která mu bude více vyhovovat. 

Kulatý tvar savičky

Dudlík je opatřen kulatou savičkou, která svým tvarem i velikostí připomíná matčinu bradavku, což v miminku vyvolá pocit bezpečí a komfortu. Kulatá savička je také příjímána velkou většinou miminek, která jiný tvar savičky odmítala. 

dudlik-kulata-savicka

Velikost kulaté savičky dudlíku Skogen Baby je univerzální. Tato velikost bude pasovat jak novorozenci, tak staršímu kojenci. 

 

Ortodontický tvar savičky 

Savička dudlíku je anatomicky tvarovaná, díky čemuž bude vhodnou volbou pro dětskou čelist a dáseň. 

I tento dudlík napodobuje matčino prso při kojení. Ortodontický dudlík se díky svému tvaru skvěle přizpůsobí ústům dítěte a sníží tím tlak na zuby i celou čelist.

ortodonticky-dudlik

Sací část dudlíku je nahoře zakřivená, aby přirozeně přilnula k patru. Zkosený hrot zase zajistí správné umístění jazyka

Velikosti jsou u ortodontických dudlíků dvě - 0 až 6 měsíců a od 6 měsíců.

dudlik-ortodonticky